Skip to content
lasă luna să-ti fie ghid
Ritualuri, Spiritualitate

Lasă luna să-ți fie ghid

Alături de familia ta luna și soarele te-au călăuzit din prima zi, chiar dacă tu le-ai cerut sau nu sfatul. Am venit pe Pământ să călătorim cu grație și ușurință Divină, să învățăm să simțim bucuria și iubirea. În primii ani ai vieții manifestăm măreția interioară care odată cu trecerea anilor ne este micșorată inconștient de ființele cele mai apropiate alături de care petrecem cel mai mult timp. În Universul acesta magic totul este interconectat și putem forma o bună echipă cu tot ceea ce cuprinde, alături de care putem călători în cele mai magice locuri. Vă provoc să jucați un joc în care luna să fie partenerul vostru în această călătorie și să vedem ce calități are ea și cum putem să le folosim pentru a manifesta și exprima bucuria și iubirea, armonia și binecuvântarea în această călătorie.

Din cauza stilului actual de viață, oamenii s-au separat de natură și au uitat comuniunea cu elementele naturii, cu tot ceea ce formează Universul. Chiar dacă crezi sau nu crezi în comuniunea dintre lumea vizibilă și cea invizibilă ea există și își pune amprenta asupra noastră și a vieții noastre. Energiile mistice și magice ale lunii sunt de mare ajutor, în mod special femeilor fiind energia feminină a Universului.

Calitățile lunii sunt:

 • îndrumare
 • vindecare
 • manifestare

Lucrul cu ciclurile lunare ne ajută să înțelegem de ce ne comportăm într-un anume fel, de ce simțim anumite emoții și are rolul de a ne reda controlul asupra propriei vieți prin calitățile sale.

Din păcate oamenii s-au deconectat de la Divinitate și natură, uitând că totul este ciclic: sus-jos, noapte-zi, flux-reflux, creștere-descreștere. Există o perioadă favorabilă acțiunii și una a odihnei, un timp pentru a face și unul pentru a fi. Se recomandă echilibrul între a face și a fi, între activitate și odihnă. Ce este prea mult sau prea puțin constituie dezechilibru și produce daune fizice și/sau emoționale. Este posibil ca și tu să fii prins/ă, ca majoritatea oamenilor, într-o continuă alergătură pentru a-ți asigura ție și familiei tale o viață confortabilă uitând de nevoile sufletului, ignorându-le spunând că după ce-ți împlinești obiectivul îi vei acorda si sufletului cele necesare.

Ptolomeu, un mare astrolog, spunea: ‘Luna, ca cel mai apropiat corp ceresc, își exercită influența sa din plin asupra tuturor lucrurilor pământești, deoarece cele mai multe din ele, atât însuflețite cât și neînsuflețite, sunt legate de lună și se schimbă odată cu aceasta; în râuri ba crește, ba scade nivelul apei, în mări și oceane o dată cu răsăritul și asfințitul ei apar fluxuri și refluxuri, plantele se ofilesc și își revin odată cu ciclurile lunii’.

Oamenii din cele mai vechi timpuri știau că ciclurile lunii influențează moartea și renașterea naturii, ritmul vieții animalelor și a oamenilor.

În acest caz lucrul cu energia lunii îți aduce o schimbare benefică în viață și creează spațiul necesar pentru a înțelege emoțiile care te aruncă în mrejele lumii moderne. Lucrul cu fazele lunii oferă puterea de a crede și a avea încredere în tine datorită înțelegerii emoțiilor și a frământărilor interioare prin conectare și în funcție de felul emoțiilor descoperite treci la acțiune. Astfel, pornim la un drum de autocunoaștere prin autoobservare și prin interiorizare descoperim fricile, blocajele, îndoielile, credințele limitative. În același timp conștientizăm pasiunile, dorințele, darurile noastre unice , potențialul nostru și puterea de a manifesta o viață împlinită și armonioasă. Alegerile pe care le facem determină curgerea sau împotrivirea cu fluxul vieții. În lucrul cu magia lunii devii conștient/ă de direcția vieții.

Fazele lunii

Să ne reamintim fazele lunii și cuvintele cheie ale fiecărei faze :

 1. Luna nouă – noi începuturi, potențial, vise
 2. Semiluna în creștere(a patra noapte) – curaj, mers înainte, credință
 3. Luna în primul pătrar(a șaptea noapte) – încredere, provocări, angajament
 4. Luna în creștere(a unusprezecea noapte) – ajustare, adaptare, reglaje fine
 5. Luna plină(a cincisprezecea noapte) – rezultate, iertare, recunoștință
 6. Luna în descreștere(a optsprezecea noapte) – relaxare, acceptare, regrupare
 7. Luna în al ultimul pătrar(a douăzecișidoua noapte) – reevaluare, echilibru, încredere
 8. Semiluna în descreștere(a douăzecișișașea noapte) – vindecare, alinare, abandonare de sine

Din cele mai vechi timpuri, când oamenii erau în comuniune cu natura, s-au făcut ritualuri care să evidențieze trăsăturile și calitățile lunii. Personal am celebrat și eu luna în funcție de fazele ei și calitățile zodiei pe care o traversează și am realizat ritualuri în urma cărora am obținut rezultate benefice. Fiți creativi și bucurați-vă de darurile oferite de acest satelit misterios și magic care este alături de noi in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!