ritual cu lumanari

Cum se face un ritual cu lumânări?


Puterea ritualurilor este cunoscută şi recunoscută de mii de ani. Unii dintre noi le-au făcut fără a şti că este un ritual. Dar hai, să vedem ce este un ritual!

Ce este ritualul?

Ritual, derivă din latină şi înseamnă ceremonie. Conform enciclopediei liber Wikipedia ritualul este un ceremonial derivat din vechi tradiții religioase, care se desfășoară după anumite reguli, (de obicei într-un cadru solemn), cu prilejul unor momente importante ale existenței umane, (naștere, botez, căsătorie, moarte), sau în legătură cu unele etape ale muncii (semănat, recoltat), ori cu succesiunea anotimpurilor, sau ocazionate de unele sărbători sau alte evenimente petrecute în cadrul unei comunități tradiționale.

La poporul român, ritualul are strânse legături cu folclorul, iar desfășurarea sa poate fi însoțită, după caz, de numeroase cântece, orații de nuntă, bocete, cântece ale Drăgaicei, ale cununiei.

Ce reprezintă lumânarea?

Lumânarea reprezintă legătura dintre dumneavoastră şi Dumnezeu. În lumânare întâlnim cele cinci elemente fundamentale fizice: apă, foc, pământ, aer şi Spirit. Probabil vă gândiţi cum se găsesc cele cinci elemente într-o lumânare. Apa este repezentată de ceara topită, focul de flacăra lumânării, pământul de baza lumânării, aerul de gazele eliminate de către lumânare şi Spiritul este din unirea celor patru elemente.

Cu ce putem combina lumânarea în ritualuri?

 • culori
 • cristale
 • plante
 • citire psalmi
 • uleiuri
 • zilele săptămânii
 • mantre pozitive

Spaţiul în care se face ritualul

Se foloseşte acelaşi spaţiu pe toată perioada ritualului. Acest spaţiu poate fi: masa, biroul, podea şi, de preferat, în dormitor.

Pregătirea lumânărilor pentru ritual

De fiecare dată, se folosesc lumânări noi. Se curăţă de amprentele persoanelor cu care au intrat în contact(eu le curăţ în terapie),se unge cu ulei esenţial (acesta diferă în funcţie de scopul ritualului) şi se binecuvântează: <Curată şi binecuvântată eşti; aleg, merit şi permit să mă bucur de ajutorul oferit şi multumesc cu recunoştinţă pentru el!>

Pe lumânare se scrie numele persoanei pentru care se face ritualul, după cum urmează:

 1. pe lumânările pastilă, invers acelor de ceasornic
 2. pe lumânările stâlp, de la bază către fitil

Înainte de a face ritualul se recomandă:

 • să faceţi un duş
 • să purtaţi haine lejere
 • să-l practicaţi doar pentru nevoi reale şi pentru îndeplinirea dorinţelor

Pentru a afla ce culori să aibă lumânările folosite pentru împlinirea anumitor dorinţe citeşte  acum

Ritualul se face cu faţa la răsărit (de preferat) sau la sud.

Exemplu ritual pentru a face cea mai bună alegere într-o situaţie importantă

Se foloseşte lumânare albastră pe care o ungeţi cu ulei esenţial de cedru şi se începe într-o zi de joi. Lumânarea o pregătiţi cum este scris în articol. Ritualul se practică timp  de trei zile consecutiv dacă este urgent sau nouă zile consecutiv. Spuneţi de trei ori: crezând în Eul meu cel mai profund, aleg ce e mai bine, în linişte şi pace ştiu ce să fac. Puteţi citi de trei ori psalmul 119. Apoi închideţi ochii şi staţi în stare meditativă timp de minim un minut în care să vizualizaţi şi să simţiţi bucuria reuşitei.

Avem  kituri pentru diferite ritualuri: sănătate, prosperitate, dragoste, trădare, uitarea trecutului, fertilitate în cuplu, etc. Pentru mai multe detalii ne puteţi contacta la:

 • tel.: 0760601876
 • adresa e-mail : contact @universulfamiliei.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *