Cum să scapi de radicalii liberi din organism?

De multe ori mă minunez cât de minunat este organismul uman care se adaptează la toxicitatea fizică şi psihică din mediul înconjurător, la forma şi culorile din farfurie, la viaţa solicitantă pe care o ducem.

Cu toţii ştim că aerul este  poluat, fructele şi legumele nu mai conţin vitaminele şi substanţele nutritive necesare pentru întărirea organismului.

Să comparăm organismul cu un autovehicul. Circulăm zilnic cu automobilul şi doar îl alimentăm cu carburant. Nu schimbăm uleiurile, bujiile şi garniturile. Ştim că va sosi clipa când va ceda şi ne va costa mult mai mult, aşa şi cu organismul. De aceea recomand prevenţia şi conştientizarea importanţei prevenţiei.

Este mai dureros şi mai costisitor să tratăm decât să prevenim.

Poluarea, radiaţiile, fumatul, pesticidele pot produce radicalii liberi care sunt responsabili de creşterea riscului a apariţiei a bolilor şi de îmbătrânirea celulelor.

Cum putem scăpa de radicalii liberi din organism?

Folosind antioxidanţi prezenţi în flavonoide.

Ce sunt flavonoidele?

Flavonoidele sunt substanţele rezultate  în urma metabolismului secundar al plantelor şi au rol de colorare. Cuprind marea majoritate a tonalităţilor de albastru, violet sau verde smarald din frunze, flori, rădăcini şi fructe.O parte dintre pigmenţii galbeni, roşii şi portocalii ce nu se datorează prezenţei carotenoizilor, fac parte tot din familia flavonoidelor.

Care este rolul flavonoidelor pentru organismul uman?

Flavonoidele curăţă organismulde radicalii liberi şi asigură suplimentul de vitamina C.

Beneficiile flavonoidelor asupra organismului uman:

  • ajută la buna funcţionare a ficatului
  • ajută la buna funcţionare a vaselor de sânge capilare
  • ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar
  • contribuie la prevenirea a numeroase patologii de origine cardiovasculară
  • efect antiinflamator
  • efect antioxidant
  • efect antiviral
  • efect antitumoral
  • efect antihemoragic
  • efect antialergic

Flavonoidele pot fi găsite într-o varietate de plante, legume și fructe, consumate în stare naturală sau cât mai naturală posibilă. Printre aceste plante, legume și fructe menționăm: pătrunjelul, merele, piersicile, fructele de pădure, perele, murele, căpșunile, zmeura, varza, ceapa, fasolea și roșiile.

Un produs naturist bogat în flavonoide este Matuzalem.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!