Coral roşu


Ştim că totul este energie. Numerele, culorile, numele, cristalele, plantele au propria vibraţie. Cristalele vibrează şi ele şi deţin informaţii. Pot fi transformate în talismane.

Legenda coralului roşu

 Prinţesa Andromeda a fost salvată de către Perseus(fiul lui Zeus). Perseus s-a luptat cu Kracken(monstrul mărilor controlat de Poseidon), răpind capul Medusei, cea cu șerpi veninoși în loc de păr, care putea transforma cu privirea-i ucigașă orice ființă în stană de piatră. Capul Medusei a fost pus pe un pat de alge marine. Sângele Medusei le-a colorat în roșu, negru, roz și portocaliu, iar acestea s-au transformat în corali.

Coralii sunt nevertebrate marine. Ceea ce aduce cu nişte flori sau cu un copac în miniatură sunt în realitate tentacule ale unor creaturi vii — coloniile de polipi. Ramurile, care ajung până la 25–30 de centimetri lungime, sunt depozite solide de substanţă calcaroasă produsă de colonii întregi de astfel de organisme pentru a se autoapăra. Fiecare ramură are o singură culoare, dar se pot distinge mai multe nuanţe de roşu. Coralul roşu poate creşte pe orice suprafaţă solidă — pe o rocă, pe un vas naufragiat sau chiar pe o ghiulea foarte veche — la o adâncime de până la 250 de metri; însă are nevoie de ape liniştite, nepoluate, cu salinitate ridicată şi cu o temperatură cuprinsă între 10 şi 29°C. Trăieşte în apele mediteraneene ale Albaniei, Algeriei, Franţei, Greciei, Italiei, Iugoslaviei, Marocului, Spaniei, Tunisiei şi în apele Atlanticului ce scaldă ţărmul Marocului şi al Insulelor Capului Verde. Se estimează că, în cazul coloniilor tinere, rata de creştere în lungime este de 4–8 milimetri pe an, iar în diametru este de circa 1,5 milimetri pe an.

Preţuit din vremuri străvechi

Potrivit mărturiilor arheologice coralul este apreciat din cele mai vechi timpuri, fiind prelucrat de meşteşugari şi comercializat. La început, omul probabil doar culegea ramurile de coral aduse de valuri pe plajele Mediteranei. Fragmente de coral roşu folosite, probabil, ca amulete au fost descoperite în Elveţia, în mormintele vechi. Ele au fost găsite printre bijuteriile unei zeităţi sumeriene. Egiptenii, la rândul lor, apreciau foarte mult coralul roşu. Evreii din timpurile antice îl considerau la fel de preţios precum argintul şi aurul ales . Celţii îi atribuiau şi ei o mare valoare, folosindu-l la decorarea armelor şi a frâielor de la cai.

Naturalistul roman Pliniu ne spune că, în secolul I, coralul roşu era pescuit în Golful Leilor, de-a lungul coastei de vest a Peninsulei Italice şi în apele din jurul Siciliei. Coloniile erau smulse cu ajutorul plaselor ori erau tăiate cu nişte unelte de fier ascuţite. Pe atunci, coralul era considerat un remediu pentru febră, pentru calculii renali şi pentru afecţiunile oculare. Se credea şi că persoanele care-l purtau erau ocrotite de taifunuri şi de fulgere.

Prin secolul al X-lea, arabii din nordul Africii au inventat o unealtă pentru pescuitul coralilor. Aceasta era confecţionată din două prăjini de 4 sau 5 metri lungime, prinse în cruce şi avea la mijloc o piatră care să dea greutate; de ea atârnau mănunchiuri de plase, de aproximativ 8 metri lungime. Această unealtă era coborâtă din barcă în adânc, până la zona acoperită de corali şi era târâtă pe deasupra lor. Ramurile de coral se rupeau, se prindeau în plase, iar cu ajutorul uneltei erau scoase la suprafaţă. Diferite variante ale acestei metode au fost folosite până acum câţiva ani când au fost interzise de teama de a nu se distruge fundul mării şi fauna acvatică; de atunci sunt folosiţi scafandrii. Teoretic, scafandrii pot fi mai selectivi şi pot produce mai puţine pagube, dar practic, unii au distrus coralii de pe fundul mării.

Purificarea coralului roşu

Fiind o piatră care se zgârie uşor se recomandă să se purifice doar cu apă, ideal apă curgătoare.

Proprietăţile coralului roşu

Este o piatră a fecundităţii cu un puternic rol de protecţie generală: copiii, bătrânii, plantele, casa, împotriva accidentelor şi jafului, împotriva vrăjilor, împotriva blestemelor, împotriva farmecelor, împotriva atacurilor psihice, împotriva entităţilor malefice.

Coralul roşu atrage iubirea şi pasiunea. 

Aduce purtătorului încredere, siguranţă, stabilitate respect, energie, forţă, stabilitate, putere, seriozitate, siguranţă.

Măreşte câmpul energetic al purtătorului sau al încăperii, comunicarea clară, concentrarea, creativitatea, raţiunea, curajul, înţelepciunea, diplomaţia, respectul de sine.

Reduce sentimentul de frustrare, lenea, oboseala, dezinteresul, depresia, gândurile negative, neliniştea interioară.

Efectele terapeutice ale cristalului roşu

  • fertilitate
  • reducerea febrei
  • benefic în insomnii, aşezat sub pernă
  • benefic pentru sistemul muscular, circulator, cardiac, reproducător, tiroidă, metabolism, măduva spinării, oase, ţesuturi, splină, inimă, bilă, ficat, ochi, vase de sânge, plămâni
  • benefic in caz de leucemie, constipaţie, eczeme, astm, indigestie, lipsa  poftei de mâncare, obezitate, colici, stare de vomă, anemie, varice, hemoragie, artrită, febră, tulburări sexuale, emfizem pulmonar, osteoporoză, epuizare

Contraindicaţii :

  • persoanele care suferă de hipertensiune

Produsele noastre sunt deja curăţate în terapii de energiile preluate de la persoanele care au intrat în contact cu ele. De asemenea le putem amprenta cu un mesaj sau personalizat( talisman) şi le puteţi vedea AICI .

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *