Beneficiile fasolei asupra organismului

Sănătatea abundă în tot ceea ce găsim în natură: plante, fructe, legume. Probabil este timpul să conştientizăm că ceea ce mâncăm este doar forme şi culoare şi să ne întorcem la darurile naturii. De asemenea, să ne reamintim efectele benefice şi nu micile senzaţii de disconfort pe care le produce.

Ştiaţi că fasolea este o miraculoasă sursă de sănătate? Fasolea conţine estrogeni vegetali, inhibitori ai proteazei, lecitină, colină şi reprezintă cea mai bună sursă de L-dopa.

Inhibitorii proteazei împiedică apariţia cancerului, în special al cancerului cauzat de radiaţii.

Datorită conţinutului de L-dopa este recomandată persoanelor diagnosticate cu boala Parkinson. Studiile au arătat că fasolea încolţită conţine de 10 ori mai multă cantitate de L-dopa decât cea neîncolţită. Substanţa este utilizată de creier pentru a creea  dopamina.

De asemenea, este indicată şi persoanelor suferinde de sindromul lui Alzheimer datorită concentraţiei mari de lecitină şi colină care au rolul de a mări concentraţia de acetilcolină din creier. Acetilcolina joacă un rol cheie în procesele de gândire raţională şi îmbunătăţeste memoria.

Este indicată şi persoanelor cu diabet deoarece reduce creşterea nivelului de zahăr din sânge după mese şi întârzie scăderea sa ulterioară. Ceaiul din coji de fasole este un substitut natural al insulinei.

Ceaiul a dat rezultate remarcabile şi în cazul problemelor de reumatism, gută, rinichi şi vezică.

Un alt efect benefic al consumului de fasole este scăderea colesterolului, datorită conţinutului de lecitină şi fibre.

Copiilor hiperactivi şi persoanelor constipate este recomandat să le daţi suc de fasole neagră.

Sucul de fasole neagră se prepară din 2 linguri de fasole boabe neagră , fierte 10 minute în jumătate de litru de apă, apoi o lăsaţi la foc minim până rămâne doar un sfert de litru.

Dacă ai folosit fasolea în tratarea diverselor probleme de sănătate şi le-ai remediat spune-ne şi nouă rezultatele obţinute.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *