Adevărul despre cristale


Asemenea oricărui aspect al materiei, cristalele sunt compuse din particule foarte mici: atomii. Aceste elemente care compun planul fizic sunt compuse la rândul lor din particule şi mai mici: protonii şi electronii. Dacă examinăm foarte atent aceste unităţi fundamentale, descoperim că ele nu sunt materie, ci vibraţii subtile, fiecare dintre ele fiind racordată la energia macrocosmică. Întreaga lume fizică a fost creată datorită diferitelor variaţiuni şi combinări între atomi; modul în care atomii se unesc cu alţi atomi determină tipul moleculelor care se vor forma şi substanţele ce vor rezulta. De-a lungul timpului, omenirea a utilizat puterea cristalelor şi a pietrelor în scopuri diferite. Cele mai vechi legende despre cristalele magice ne duc la Atlantida. Se presupune că oamenii acestei rase avansate foloseau cristalele pentru a canaliza şi utiliza energia macrocosmică. Regii din străvechea Indie erau sfătuiţi să adune pietrele preţioase pentru a se proteja împotriva răului. Scrierile vechi de astrologie, redactate în sanskrită şi datând din aproximativ anul 400 î.e.n., fac o serie de observaţii detaliate despre originea şi puterea pietrelor. În acele timpuri, astrologii îi sfătuiau pe oameni să se protejeze de ghinion purtând diferite pietre pentru a contracara efectele influenţelor planetare negative.

În practica medicală a multor culturi străvechi se regăseşte portul amuletelor şi talismanelor în jurul gâtului. Se foloseau diferite pietre—în funcţie de boală—pentru a obţine efectul tămăduitor dorit. În Roma antică se credea că obiectele externe (de exemplu pietrele) influenţau direct corpul. Relatări cuprinse în scrieri romane şi greceşti timpurii indică faptul că pietrele erau folosite ca talismane pentru sănătate, pentru apărare şi pentru dobândirea unor virtuţi.Indienii americani şi mayaşii foloseau şi ei cristalele pentru diagnosticarea şi tratamentul diferitelor boli. Din cele mai vechi timpuri, diferite civilizaţii au utilizat forţa cristalelor. Ele au fost folosite într-o mare varietate de scopuri şi moduri. Azi, datorită dezvoltării rapide a tehnologiei, cristalele sunt folosite pentru a transmite şi amplifica energiile în multe feluri.

La nivel ezoteric pietrele şi cristalele pot fi folosite în meditaţie pentru a dezvolta intuiţia şi pentru a facilita înţelegerea cunoştinţelor dobândite. În timpul somnului cristalele sau pietrele pot fi aşezate sub pernă pentru a inspira vise plăcute şi profetice. Ele pot fi utilizate în practica medicală cu scopul de a calma emoţiile foarte puternice, pentru a rezolva problemele mentale şi pentru a remedia diversele dezechilibre ale corpului, ele pot fi ţinute în timpul naşterii pentru a da putere femeii, pot fi folosite în ritualuri şi în ceremonii sau pot fi păstrate în preajma plantelor, animalelor sau a copiilor care au nevoie echilibru şi de sănătate.
Potenţialul cristalelor nu va putea fi niciodată prezentat în întreaga lui amploare. El este una din principalele contribuţii ale noii ere şi poate fi utilizat—şi va fi utilizat—pentru o imensă varietate de scopuri. Trebuie să avem totuşi grijă cum folosim puterea cristalelor. Această cunoaştere este doar acum revelată umanităţii, după mii de ani. Orice abuz în folosirea cristalelor se va întoarce împotriva celui ce îl comite.

Puterea cristalelor trebuie folosită doar în acord cu legile divine şi doar pentru a transforma benefic fiinţa umană şi a o conduce în Era de Aur a Vărsătorului. A venit timpul când vindecătorii şi aducătorii de lumină vor apărea din nou şi vor folosi cristalele şi pietrele pentru a aduce pe Pământ o nouă rază de lumină, o nouă cale şi un nou nivel al existenţei umane. Cristalele şi pietrele preţioase fac parte, în mare măsură, din procesul de transformare planetară ce are loc la ora actuală. Folosiţi-le deci în mod conştient şi benefic.

Conducătorii marilor imperii purtau coroane împodobite cu pietre preţioase, considerate uneori sacre, ce îi ajutau să guverneze cu înţelepciune. Pietrele erau purtate pe anumite degete tocmai pentru a canaliza energii specifice urmărindu-se interferarea cu acţiunea lor benefică. Dansatoarele obişnuiau să poarte pietre de rubin prinse într-un lănţişor la nivelul ombilicului pentru a stârni interesul privitorilor. Pietrele se aşezau şi pe zona celui de-al treilea ochi pentru a trezi conştiinţa şi a rămâne într-o permanentă rezonanţă cu divinul. Coliere, ce ajungeau până aproape de piept, erau purtate pentru a stimula chakra inimii şi pentru a amplifica dragostea şi compasiunea. De asemenea, pietrele erau prinse de lobul urechii pentru stimularea unor puncte reflexogene care armonizau energia anumitor zone ale corpului.

Pe măsură ce cristalele şi pietrele sunt purtate, energiile acestora interferează cu câmpul subtil al persoanei respective; pe măsură ce lumina răspunde pietrelor şi vibraţiile colorate se reflectă înapoi în aură, frecvenţele înalte ale pietrelor ajută la disiparea stresului psihic şi emoţional. Amplificând câmpul de energie subtilă tămăduitoare din jurul corpului fizic, purtătorul va dobândi echilibru şi forţă interioară.

Cristalele şi pietrele constituie unul dintre cele mai minunate daruri. Când sunt oferite cu dragoste ele devin pentru totdeauna cristale dătătoare de iubire şi cuprind în ele frumuseţea celui care le-a dăruit. Ele pot fi folosite şi în scopuri curative pentru că au, într-adevăr, puterea de a vindeca.

Le place să fie păstrate pe pervazul ferestrelor, în vârf de pantă, la capul patului, pe tejghele, birouri, altare de meditaţie, pe mese, pe marginea şemineelor sau oriunde
pot să servească scopurilor pentru care există.

Katrina Raphaell – Lumina cristalelor

Înscriere newsletter !

Înscrie-te la newsletter şi alege un cadou din partea mea!

Please wait...

Thank you for signing up!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *