4 metode de a scăpa de durerile de cap datorate de hipertensiune

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Societăţii Internaţionale de Hipertensiune în anul 2016, în România, exista 7,4 milioane de persoane suferă de hipertensiune arterială. Hipertensiunea arterială constituie principalul factor de risc al bolilor cardio şi cerebrovasculare şi este cauza bolilor renale cronice. Creşterea tensiunii arteriale provoacă dureri de cap.

4 metode de a scăpa de durerile de cap:

  • cea mai rapidă metodă este introducerea mâinilor şi picioarelor în apa fierbinte timp de 5-6 minute. Se recomandă ca în paralel să consumati o lingură de miere de albine, dulceaţă, zahăr sau o ciocolată mică.
  • dimineaţa, pe nemâncate, se fierbe un pahar de lapte, se amestecă cu un ou crud proaspat şi se bea fierbinte, timp de 7 zile
  • se prepară ceai din 7-8 crenguţe de dud tăiate mărunt, care se fierb într-un litru de apă timp de 10 minute. Se lasă o oră în termos şi se beau cate 3 pahare zilnic în loc de apă, timp de 2-3 luni.
  • pentru eliminarea durerilor din zona cefei faceţi masaj şi frecţionaţi zona de la ceafă şi până la umeri, dar în mod special după urechi, timp de 10-15 minute.

 

Înscriere newsletter !

Înscrie-te la newsletter şi afli promoţiile , informaţii utile despre sănătate, reţete, poveşti cu tâlc

Please wait...

Thank you for signing up!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *