3 paşi pentru un copil echilibrat emoţional

  • Pregătiţi-i pentru a fi

Zilnic vin în contact cu publicitatea agresivă, făcută pe toate canalele de comunicare, referitor la aparatele performante, îmbrăcăminte şi încălţăminte de firmă şi astfel memoria lor este încărcată cu stimuli atrăgători care îi transformă în potenţiali consumatori pentru marile companii. Învăţaţi-i pentru < a fi > care este esenţa noastră ca fiinţe , căci sistemul şi societatea îi învaţă pentru <a avea>.

  • Fiţi prezenţi în viaţa lor

Muncim peste program sau în cazuri mai grave alegem să plecăm departe de copii pentru a le oferi ceea ce este mai bun. Din păcate, pierdem esenţa. Copiii au nevoie pentru a se dezvolta armonios şi echilibraţi: de timp petrecut împreună, să vorbim pe întelesul lui, să intrăm în inima şi lumea lui. Jucaţi-vă împreună, îmbrăţişaţi-l, încurajaţi-l, participaţi la programe cu el, participaţi la serbări, spuneţi-i cât de important este pentru voi. Învăţaţi-l să se bucure de tot ceea ce-l înconjoară: renaşterea naturii, picăturile de ploaie care-i cad pe faţă, razele de soare care se joacă în părul lui, ciripitul păsărelelor, mirosul parfumat oferit de flori, răsăritul şi apusul soarelui.

  • Dezvoltaţi-le psihologia pozitivă

Dezvoltaţi-le optimismul, credinţa, stima de sine, spiritul de observaţie, sentimentul că sunt în siguranţă, curajul, inteligenţa, capacitatea de a depăşi fricile şi de a preveni conflictele.

Optimismul real se contruieşte prin confruntarea cu probleme, nu prin negarea lor. Ajutaţi-i să nu devină sclavul problemelor lor.  Dacă le poate rezolva să o facă, dacă nu să-şi accepte limitele.Vorbiţi-le despre visurile voastre cu entuziasm şi grija zilei de mâine să devină o amintire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *