Blog

blog

Iată un mod rapid şi uşor de a-ţi îmbunătăţi sănătatea!

Observăm că în ultimul timp tot mai mulţi oameni conştientizează ce înseamnă un stil de viaţă sănătos:sunt mai atenţi la ce mănâncă, fac mişcare regulat dar oare ce ascund produsele cărora nu le dăm atâta importanţă cum ar fi: produsele cosmetice de uz personal şi detergenţii. Absorbirea prin piele a toxinelor este mult mai periculoasă decât înghiţirea lor şi ştim că pielea este cel mai mare organ al corpului uman.

Pielea este un înveliş viu, care respiră şi are o mare capacitate de absorbţie. Pielea practic absoarbe produsele aplicate pe suprafaţa ei. Dacă acestea conţin ingrediente benefice, efectele folosirii lor vor fi benefice. Dar dacă aceste produse conţin substanţe chimice toxice, acestea au efecte adverse atât asupra pielii, cât şi asupra organelor interne ale corpului nostru. În special efectele cumulative, care apar după mulţi ani de folosire a unui produs, transformă elementarele noastre obiceiuri de igienă într-un stil de viaţă sinucigaş care ne apropie de boală şi de moarte.

Ayurveda spune că nu ar trebui niciodată să punem pe piele substanţe pe care nu le-am înghiţi.— Solvenţii din unele săpunuri, şampoane, geluri de duş distrug bariera protectoare a pielii, degresează puternic pielea şi favorizează pătrunderea substanţelor toxice.

Odată pătrunse în piele, acestea ajung în microcapilarele sanguine, în vasele limfatice şi apoi în fluxul sanguin, care le raspândeşte peste tot: creier, ficat, rinichi, muşchi.

Produsele pentru igienă, frumuseţe şi curăţenie nu sunt încă percepute ca având legatură directă cu starea noastră de sănătate. Acestea sunt considerate drept produse pe care le folosim doar extern. Nu realizăm că pielea este un organ expus la efectele negative ale toxinelor şi substanţele toxice din detergenţii folosiţi la spălarea faianţei, geamurilor, mobilei şi gresiei sunt inhalate prin respiraţie.

—Produsele cosmetice sunt adesea niste „cocktailuri” de chimicale cu acţiune cancerigenă, iritanţi ai pielii, toxine de creştere (care afectează dezvoltarea fizică şi mentală la copii), perturbatori endocrini (substanţe care opresc sau blochează transmiterea de hormoni în corp şi se interpun astfel în dezvoltare), agenţi mutageni (cauzează mutaţii ale ADN-ului care duc fie la cancer, fie la afecţiuni congenitale), neurotoxine (substanţe chimice care afectează sistemul nervos), toxine de reproducere (care afectează sistemul reproductiv) şi sensibilizatori (substanţe chimice care provoacă reacţii alergice în ţesuturile normale în urma expunerii repetate la acestea).

Femeile absorb anual 2-3 kilograme de substanţe toxice prin intermediul produselor cosmetice uzuale.

Rutina zilnică a femeilor implică folosirea demachiantului, a cremei de faţă, a produselor de machiaj şi a altor produse pentru igienă, multe dintre acestea conţinând componente toxice. Afectate nu sunt numai femeile, ci şi bărbaţii, pentru că şi produsele destinate lor (crema sau spuma de ras, after-shave, şampon) au aceleaşi ingrediente periculoase. Dar cel mai grav este că astfel de substanţe se regăsesc inclusiv în produsele destinate îngrijirii copiilor. Faptul că produsele cosmetice sunt făcute să stea mult pe raft, spre deosebire de produsele alimentare, contribuie la toxicitatea lor şi la potenţialul cancerigen ridicat.

—Parabenii sunt utili în stoparea dezvoltării bacteriilor, dar specialiştii au descoperit şi că mimează efectele estrogenului, hormonul sexual feminin, care poate contribui şi la dezvoltarea tumorilor canceroase maligne.

—Sărurile de aluminiu şi zirconiu din compoziţia deodorantelor blochează glandele sudoripare şi reduc pentru câteva ore cantitatea de transpiraţie de la nivelul pielii contribuind la tumori mamare.

—Lauril sulfatul de sodiu (SLS), utilizat, datorită capacitatii sale de a produce spuma, la fabricarea săpunului, şamponului, spumei de ras, pastei de dinţi, a spumei de baie şi în aproape orice soluţie personală de curăţare, este considerat responsabil pentru iritaţiile pielii, căderea părului, iritatii ale ochilor, urticarie.

Formaldehida este o substanţă iritantă şi cancerigenă utilizată sub formă de conservant şi dezinfectant în şampoane, lac de unghii, întaritori pentru unghii şi produse pentru creşterea părului. Provoacă alergii, ameţeală, dureri de cap şi dureri cumulate. Este considerată halucinogen de către IARC (International Agency for Research on Cancer) şi „probabil cancerigenă” de către EPA (Environmental Protection Agency). Prezenţa ei este adeseori mascată, datorit faptului că intăa în componenţa altor ingrediente, precum hidantoina, ori surfactanti, cum ar fi lauril sulfatul de sodiu. Este de asemenea bine de ştiut că produsul mai apare şi sub numele de formalină sau MDM.

—Ftalaţii se găsesc în lacurile de unghii, în fixativul şi spuma pentru par, în unele parfumuri şi afectează plămânii , celulele spermatice şi pot provoca feminizarea bărbaţilor.

— Talcul, un ingredient întâlnit în produse pentru faţă şi corp este un cancerigen cunoscut şi se poate fixa în plamâni, provocând probleme de respiraţie şi posibil cancer pulmonar.

— Parfumurile folosite în multe produse de îngrijire personală sunt de obicei pe bază de petroleum. Ele pot cauza dureri de cap, ameţeală, alergii, probleme respiratorii, iritarea pielii şi sensibilitate chimică.

Ce soluţii avem?

Înlocuirea produselor care conţin ingrediente chimice cu produse bio certificate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *