Ai abilităţi unice de schimbare a propriei vieţi
Trăim într-o eră a informaţiei , a regăsirii şi a dorinţei de a evolua. Mergem la workshopuri , cursuri, vizionăm filme şi citim dar, uneori, nu se schimbă absolut nimic în viaţa noastră. Posibil să fim cuprinşi de dezamăgire; să ne întrebăm unde am greşit; ce a făcut prietenul/a meu care ,ca şi mine a participat la acelaşi cursuri, workshopuri, a citit dar, spre deosebire de mine, a reuşit şă – şi schimbe viaţa.
Doresc să vă reamintesc o poveste minunată, povestea vulturilor care trăiesc în condiţii dure pe vârfurile cele mai înalte ale munţilor Anzi .
În pofida condiţiilor grele de viaţă această rasă este cea mai longevivă dintre zburătoare, atingând vârsta de 70 ani. Secretul supraviețuirii lor stă într-o enzimă protectoare emisă la baza fulgilor, cu ajutorul căreia corpul vulturului este protejat împotriva naturii vitrege în care trăieşte.
Ca să ajungă la 70 ani, vulturul trebuie să ia o decizie grea. Începând de la vârsta de 40 de ani, ghearele sale lungi și flexibile, nu mai sunt capabile să susțină prada. Ciocul lung și ascuțit i se încovoaie, devenind din ce în ce mai impropriu pentru sfâșiatul prăzii. Aripile grele și îmbătrânite de ani și de grosimea penelor, îi înfrânează zborul și îi obosesc mușchii pieptului. Și, cel mai grav, enzima protectoare încetează să mai fie emisă, lipsind astfel vulturul de protecția atât de necesară.
Atunci vulturul are două opțiuni: să moară sau să treacă printr-un dureros proces de transformare, timp de 150 de zile. În acel moment, pentru vultur, este imperios necesar să găsească o crăpătură pe un pisc înalt, unde să-și încropească un adăpost.
Acolo el își lovește continuu ciocul încovoiat de o stâncă, până când acesta se rupe. După ce-și rupe ciocul, el așteaptă să îi crească din nou, apoi începe să-și smulgă ghearele. După ce noile gheare apar, începe să-și smulgă penele îmbătrânite, până la ultima.
Încet, încet se îmbracă din nou cu pene tinere, alimentate din belșug la bază, cu prețioasa enzimă protectoare.
Și astfel, după cinci luni, vulturul își reia frumosul zbor, pentru care a și fost creat, și pentru care, de fapt, trăiește … încă 30 de ani.
Cei care şi-au cocreat propria viaţă au înţeles că frica este cel mai mare duşman; siguranţa nu ne-o dă nimeni şi nimic; dar ceea ce a generat schimbarea a fost : dorinţa ,credinţa şi acţiunea. Noi alegem dacă ne plângem de lipsuri sau căutăm soluţii şi suntem deschişi la ceea ce Universul ne oferă.
Mori sau renaşti, e alegerea ta!
[views id = „2004”]
[mailerlite_form form_id=1]